Domov Novice in objave

Galerija slik

Prva seja občinskega sveta - 11.11.2010

Število fotografij: 28
Na svoji prvi seji se je 11. novembra 2010 sestal novoizvoljeni Občinski svet Občine Škofja Loka. Na seji so potrdili mandate izvoljenim svetnikom in novemu županu mag. Mihu Ješetu.

Kulturna dediščina Škofje Loke in okolice

Število fotografij: 20
Od 5. avgusta do 10. septembra 2010 je bila v vhodni dvorani Sokolskega doma na ogled fotografska razstava Matjaža Žnidaršiča z naslovom: ”Kulturna dediščina Škofje Loke in okolice”. Del slik je predstavljen v tej galeriji slik.

Podobe mesta Škofja Loka

Število fotografij: 13
Mesto Škofja Loka je lepa v vseh letnih časih...

Obisk pobratenega mesta Tabor - 09.09.2011 - 11.09.2011

Število fotografij: 14
Od 9. do 11. septembra 2011 smo predstavniki Občine Škofja Loka (mag. Aleksander Igličar, mag. Andreja Megušar in Monika Tavčar) obiskali pobrateno mesto Tabor, kjer so potekala Taborska setkany (Taborska srečanja), ki so obsežno praznovanje spomina husitskega gibanja in upora v 15. stoletju. Mesto Tabor je bilo središče husitskega gibanja, ki sta ga vodila verski reformator Jan Hus in vojskovodja Jan Žižka. Letos so potekala že dvajseta Taborska srečanja, ki v mesto privabijo več kot dvajsettisoč obiskovalcev. V tem času se mesto Tabor z raznovrstnimi prireditvami, plesom, glasbo ter viteškimi turnirji vrne v čas pred petsto leti.

Obisk iz pobratenega mesta Tabor - 23.9.2011 - 25.9.2011

Število fotografij: 6
Na povabilo in v organizaciji Razvojne agencije Sora (RA Sora) je od 23. do 25. septembra 2011 Škofjo Loko obiskala skupina iz pobratenega mesta Tabor, ki so jo sestavljali člani glasbene skupine Swing band in predstavniki mesta Tabor, ki sta jih vodila podžupanja Lenka Horejskova in podžupan Emil Nyvlt.

Taborska srečanja (Taborska setkany) 2012

Število fotografij: 11
V času od 14.9.2012 do 16.9.2012 so se Ločani udeležili tradicionalne prireditve Taborska srečanja (Taborska setkany). Gre za tridnevno zgodovinsko in kulturno prireditev, s katero obeležujejo ustanovitev svojega mesta in se poklonijo spominu ustanovitelju mesta – enookemu husitskemu vojaškem poveljniku Janu Žižki. Uradno občinsko delegacijo so poleg župna mag. Miha Ješeta, sestavljali tudi predstavnik občine za sodelovanje s Taborom mag. Aleksander Igličar, fotograf Peter Pokorn, eden od glavnih pobudnikov partnerskega sodelovanja med mestoma, ter ravnatelj Gimnazije Škofja Loka Jože Bogataj, ki je v zadnjih letih vzpostavila izjemno plodno sodelovanje na šolskem področju. V Taboru se je na mednarodni izmenjavi prav teh dneh mudila tudi večja skupina dijakov loške gimnazije in Srednješolskega centra Škofja Loka. V kulturnem programu Taborskih srečanj je na osrednjem mestnem prizorišču poslušalce dvignila na noge škofjeloška instrumentalna skupina Jazz je kul band, pod vodstvom Jake Strajnarja.

Obisk Taborja 2016 - prvi del

Število fotografij: 5
Slovesnost ob prvi lipi slovensko-češkega prijateljstva, posajeni v Taboru leta 2000

Obisk Tabora - september 2016 - drugi del

Število fotografij: 3
Delovno srečanje med uradnima delegacijama občin Škofja Loka in Tabor

Obisk Tabora - september 2016 - tretji del

Število fotografij: 3
Podpis simbolične zlate listine ob 10-letnici pobratenja med županoma pobratenih mest
Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?