Vabilo - na posvet glede ukinitve nivojskega prehoda ceste čez železniško progo na Trati (četrtek, 14. november 2019)

08.11.2019 96

Spoštovani.

Občina Škofja Loka in Krajevna skupnost Trata organizirata posvet glede prihodnjega statusa nivojskega prehoda čez železniško progo na Trati, ki bo potekal v četrtek, 14. novembra 2019, ob 18.00 uri, v prostorih Gasilske zveze Škofja Loka, Kidričeva cesta 51a.

Ministrstvo za infrastrukturo RS je izdalo soglasje za prekategorizacijo obstoječega nivojskega prehoda Trata v nivojski prehod, ki je namenjen izključno pešcem in kolesarjem. Gre za začasen ukrep do izgradnje izven nivojske povezave na približno istem mestu in dokončne ukinitve nivojskega prehoda Trata.

V Celostni prometni strategiji Občine Škofja Loka, sprejeti leta 2017, je železniška postaja Škofja Loka na Trati opredeljena kot pomembno prometno vozlišče in terminalna točka. Občina Škofja Loka se zato zavzema za čimprejšnjo celovito ureditev glavne železniške postaje z ureditvijo podhoda in peronov, tudi za gibalno ovirane.

Parcialni ukrepi, kot jih predlaga ministrstvo na območju glavne železniške postaje Trata, po mnenju Občine Škofja Loka ne bodo pripomogli k trajnostni mobilnosti in večji varnosti na območju glavne železniške postaje, zato je smiselno prisluhniti dejanskim potrebam lokalnega okolja. V zvezi s tem so na posvet poleg prebivalcev Trate vabljeni tudi predstavniki Ministrstva za infrastrukturo, Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo in Slovenskih Železnic.


Vljudno vabljeni.

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?