Pomembna obvestila glede glasovanja

25.09.2014 1359

POMEMBNA OBVESTILA GLEDE GLASOVANJA

Splošno glasovanje
Volivci, ki so vpisani v volilni imenik, praviloma glasujejo na volišču v kraju stalnega prebivališča. Občinska volilna komisija pošlje volivcem obvestilo o številki in sedežu volišča ter o zaporedni številki, pod katero so vpisani v volilni imenik. Obvestilo je informativne narave in ni nujno, da ga volivec prinese s seboj na volišče. Če volivec ni prejel obvestila, potem naj se odpravi na volišče, na katerem glasujejo njegovi družinski člani, oziroma na volišče, ki je najbližje njegovemu prebivališču.
Predsednik ali član volilnega odbora ugotovi istovetnost volivca na podlagi vsakega osebnega dokumenta, ki izkazuje osebne podatke volivca.

Predčasno glasovanje
Volivke in volivci, ki so na dan glasovanja odsotni, lahko predčasno glasujejo na posebnem volišču na sedežu občinske volilne komisije.
Po sklepu Občinske volilne komisije bo predčasno glasovanje potekalo v mali sejni sobi Upravne enote Škofja Loka, Poljanska cesta 2.

Predčasno glasovanje bo potekalo v torek 30.09. 2014, sredo 01.10.2014 in četrtek 02.10.2014, vse dni od 7.00 do 19.00 ure.

Glasovanje po pošti iz Slovenije
Po pošti lahko glasujejo:
1. oskrbovanci domov za starejše, ki nimajo stalnega prebivališča v domu;
2. volivci, ki so na zdravljenju v bolnišnicah ali zdraviliščih;
3. volivci, ki so na dan glasovanja v zavodu za izvrševanje kazenskih sankcij.

Obvestilo za glasovanje po pošti je treba poslati na občinsko volilno komisijo deset dni pred dnevom glasovanja, to je do 24.09.2014.
Obvestilo (obrazec) za glasovanje po pošti se lahko dobi v zavodu, kjer je volivec, ali na spletni strani občinske volilne komisije.

Glasovanje na domu
Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, kjer so vpisani v volilni imenik, lahko glasujejo pred volilnim odborom na svojem domu. To morajo sporočiti okrajni volilni komisiji najpozneje tri dni pred dnevom glasovanja, to je do 01.10.2014. (obrazec)

Glasovanje na voliščih, ki so dostopna invalidom
Občinska volilna komisija na podlagi 79. a člena določi volišča, ki so dostopna invalidom. Volivcem, ki želijo glasovati na omenjenem volišču in so vpisani v volilni imenik za območje tega volišča (t. i. »domače volišče«), ni treba o tem obveščati občinske volilne komisije. Če želijo volivci glasovati na volišču, kjer niso vpisani v volilni imenik, morajo to svojo namero sporočiti občinski volilni komisiji, najpozneje tri dni pred dnevom glasovanja, to je do 01.10.2014 (obrazec)

Občinska volilna komisija Občine Škofja Loka je za volišča dostopna invalidom določila naslednja redna volišča: Osnovna šola Reteče, Osnovna šola Cvetko Golar I. in II., Gorenjska predilnica, Zadružni dom Log, Upravna enota Škofja Loka, Puštalski grad, Trgovina Kmečki stroji, Vrtec Najdihojca, VDC Kranj - enota Škofja Loka,  Gasilski dom Virmaše in Zdravstveni dom.

NAČINI GLASOVANJA INVALIDOV - SPLOŠNA POJASNILA

Volivci/invalidi lahko glasujejo na naslednje načine:
1. NA VOLIŠČU, KI JE DOSTOPNO INVALIDOM - opisano zgoraj
2. S POMOČJO DRUGE OSEBE - vsak volivec ima pravico pripeljati s seboj osebo, ki mu pomaga izpolniti ali oddati glasovnico, če to zaradi telesne hibe ne more storiti sam.

Obvestilo za glasovanje po pošti, na domu ali za glasovanje na volišču, ki je dostopno invalidom, se pošlje na naslednje načine:
• po pošti na naslov: Občina Škofja Loka, Občinska volilna komisija, Mestni trg 15, 4220 Škofja Loka;
• po faksu na številko 04 51 12 301;
• po e-pošti (skenirano zaradi podpisa) na e-naslov občine: obcina@skofjaloka.si ali tajnice občinske volilne komisije: polona.gortnar@skofjaloka.si;
• po telefonu 04 51 12 370.

Obvestilo za glasovanje po pošti je treba poslati na občinsko volilno komisijo deset dni pred dnevom glasovanja, to je do 24.09.2014.
Klikni tukaj za prikaz prilog
Glasovanje na domu
Klikni tukaj za prikaz prilog
Glasovanje na voliščih, ki so dostopna invalidom
Klikni tukaj za prikaz prilog

Povezane objave

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?