Hrana je našla svoje mesto
V soboto smo obeležili dan brez zavržene hrane. Namen je spodbuditi posameznice in posameznike k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane. Škofja Loka letos sodeluje v projektu Ekologov brez meja in Lidla – Hrana svoje mesto najde.
Ekologi brez meja in Lidl izvajajo aktivnosti za celostno preprečevanje in zmanjševanje količin zavržene hrane na ravni lokalnih skupnosti. Za sodelovanje v pilotnem projektu Hrana svoje mesto najde je bila izbrana občina Škofja Loka. V okviru projekta so iskali možnosti za zmanjšanje zavržkov hrane znotraj treh ciljnih skupin: javni sektor, gospodarski subjekti, gospodinjstva in izdatno ozaveščali o tematiki.
Video povzetek (KLIK) občinske iniciative za manj zavržene hrane. Hrana je s pomočjo Ekologov brez meja in ob podpori Lidla Slovenija svoje mesto našla v Škofji Loki.
Zavržena hrana je namreč danes eden večjih globalnih izzivov, ki s seboj nosi visoko finančno, etično in okoljsko ceno. Proč mečemo ogromne količine neporabljene, pretečene ali celo sveže hrane, saj imamo v razvitih državah svežo in poceni hrano vedno na dosegu roke.
Vsi skupaj lahko pripomoremo k zmanjševanju količin zavržene hrane in ustvarjanju boljšega sveta. Zato s hrano ravnajmo odgovorno, premišljeno in preudarno, poskrbimo, da čim manj hrane pristane v koših za smeti in k temu spodbujajmo tudi svoje sorodnike, prijatelje in znance.